BlogiTyöYleistä

Yrittäjyys 2024

Yrittäjyys 2024
Yrittäjyys

Vuosi 2023 oli monelle yrittäjälle haastava, mutta uusi vuosi on alkanut ja tässä vaiheessa vuotta on hyvä miettiä tulevaa vuotta. Tänäkin vuonna tullaan kohtaamaan haasteita, joten on hyvä lähteä kohti uutta vuotta hyvillä suunnitelmilla. Maailman talous on tällä hetkellä tiukassa tilanteessa ja on selvittävä tämän vuoden läpi päästäkseen seuraavalle vuodelle.

Mutta vaikka vaikeuksia on ollut, voi vaikeuksissa nähdä myös mahdollisuuksia. Toisaalta vaikeudet pistävät yrittämään kovemmin ja etsimään uusia ratkaisuja.

Tulevat yrittäjät, jotka eivät olleet yrittäjiä vielä viime vuonna, voivat aloittaa yrittäjyyden polkunsa hyvin eväin, sillä tarjolla on runsaasti tietoa, kursseja ja koulutuksia, joiden avulla pystyy maksimoimaan oman menestyksensä mahdollisuudet. Olit sitten yksityinen elinkeinonharjoittaja tai osakas, yrittäjän on hyvä miettiä omaa liiketoimintaansa tarkoin. Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja se pätee myös yrittäjyydessä.

Yrittäjäkurssilla alkuun

Uudelle yrittäjälle tulee yrittäjän taipaleensa aikana vastaan varmasti useita uusia asioita. Tämän vuoksi uusille yrittäjille suositellaan yrittäjäkurssin käymistä. Kursseja tarjotaan ympäri Suomen ja niitä järjestetään sekä fyysisesti paikan päällä että verkkokurssinakin.

Yrittäjäkurssilla selvennetään eri yrittäjyyden muotoja, autetaan tavoitteiden saavuttamisessa sekä annetaan tärkeää tietoa yrittäjyyteen liittyen. Kurssilta saa hyvät eväät yrityksen alkuun saamiseksi sekä jatkoa ajatellen.

Yrittäjäkurssi on hyvin usein maksuton. Niinpä sellaiselle osallistuminen ei ole suuren kynnyksen takana.

Yrityskurssilla on mahdollista kurssista riippuen tehdä myös omaa yrityssuunnitelmaa. Kannattaa vielä kysyä kurssin järjestäjältä, onko saataviilla vielä syventävämpää kurssia tai muuta toimintaa, jossa suunnitelmat saadaan konkreettisemmin tehtyä, mikäli yrittäjäkurssilla ei tällaista käyty läpi. Toisinaan saattaa nimittäin olla, että asiaa vain pintaraapaistaan.

Yritys näkyväksi

Varsinkin aloittelevan yrittäjän on hyvä kiinnittää huomiota kunnolliseen yritysbrändäykseen. Jos tähän ei kiinnitä tarpeeksi huomiota yritystä perustaessa, tulee asia eteen myöhemmin, jolloin se saattaa olla haastavampaa.

Kun yrityksellä on loppuunmietitty brändi, on se asiakkaille tunnistettava. Tämä on yksi tärkeistä kilpailuvalteista, sillä on tärkeää, että yritys tulee asiakkaan mieleen tarpeen hetkellä.

Sosiaalinen media on nykyään hyvin toimiva väylä näkyvyyttä ajatellen. Mahdolliset asiakkaat todennäköisesti käyttävät somea ja siellä huomatuksi tuleminen vahvistaa brändiä entisestään. Mitä enemmän positiivista näkyvyyttä, sitä vahvemmaksi brändi kasvaa asiakkaidenkin mielikuvissa. Vuosi 2024 on erinomainen vuosi luoda sometilit yritykselle ja lähteä tavoittelemaan asiakkaita sen kautta. Esimerkiksi laadukas ja luotettava nettikasino tai mikä tahansa muu esimerkiksi netissä toimiva palvelu luo brändinsä tunnistettavaksi. Tietyissä tapauksissa asiakkaat tunnistavat brändin jo pelkän värin tai näkemänsä fontin perusteella. Toki tämäntyyppinen bränditunnistaminen vaatii useita vuosia.

Brändi kannattaa rakentaa huolellisesti jo ennen ensimmäisten asiakkaiden palvelemista. Brändiin kuuluu muutakin kuin vain logo ja nettisivut. Apua saa tarvittaessa esimerkiksi graafiselta suunnittelijalta, joka luo yrityksesi ulkonäön.

Uusilla ratkaisuilla vaikeuksien yli

Jos mietitään viime vuosien haasteita, on moni yrittäjä joutunut todella turvautumaan kekseliäisyyteensä. Yrittäjän tavoitteena on tietysti pysyä plussan puolella eli pystyä jatkamaan nousujohteisesti eteenpäin, vaikka matkalla tulisikin haasteita. Harva yrittäjä selviää ilman minkäänlaisia haasteita, joten on hyvä tiedostaa, että haasteet eivät heti tarkoita alamäkeä.

Vaikeudet voivat syödä yrittäjän jaksamista ja ongelmanratkaisukykyä, mutta optimistisella asenteella on kuitenkin erittäin vahva merkitys yrityksen menestymisen myötä. Yritykseen voi mahdollisuuksien mukaan tuoda uudenlaisia innovaatioita, kuten tuotteita, palveluja tai muita ratkaisuja. Myös säästöratkaisuilla voidaan elvyttää omaa tilannetta tehokkaastikin.

Tarkista vuoden 2024 yrittäjän velvollisuudet ja rajat

Yrittäjän on hyvä olla tietoinen kaikista hänelle kuuluvista velvoitteista. Tiettyjen päivämäärien on hyvä olla merkattuna kalenteriin, jotta asiat eivät unohtuisi kiireisen arjen keskellä. Kuukausittaisiin velvollisuuksiin kuuluu myös vuonna 2024 erilaisten ilmoitusten ja maksujen eräpäivät.

Merkitse kalenteriisi mm. arvonlisäveroilmoituksen ja -maksun eräpäivä (joka kuukauden 12. päivä). On hyvä merkitä myös ennakkoverojen eräpäivä, mikäli maksat ennakkoveroa. Erien määrä vuodessa ei ole välttämättä kaikilla sama, sillä toiset suorittavat maksunsa joka kuukausi, kun taas toiset neljä, kaksi tai vain kerran vuodessa. Ennakkoveron eräpäivä on kuitenkin kuukauden 23. päivä. Toiminimiyrittäjien tulee jättää veroilmoituksensa 2. huhtikuuta.

Yritystä perustaessa olisi hyvä olla selvillä, mitä velvollisuuksia täytyy suorittaa esimerkiksi joka kuukausi. Näin maksut, ilmoitukset ja muut velvoitteet tulee täytettyä ajoissa.

Categories:
Blogi Työ Yleistä
You Might Also Like